Hellerau

Hellerau - European Center for the Arts Dresden har satt det ambisiøse målet å bli ett av de viktigste sentrene for samtidskunst i Tyskland og Europa.

Samtidsdans og samtidsmusikk er satsningsområder forHellerau, det er også moderne teaterformer. Som et senter for samtidens høyverdige kunstarter, kaller Hellerau seg for et "laboratorium for den moderne tid".

Informasjon

(Objekt ID 3890)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Europäisches Zentrum der Künste Dresden
Organisasjonstype Programmerende, Produserende, Kunstnersenter, Regional institusjon, Ressurssenter
Hovedfokus Dans, Musikk, Teater
Nettsted HELLERAU

Kontaktinformasjon

Adresse Karl-Liebknecht-Straße 56, 01109 Dresden, Tyskland

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Hellerau Festival Theatre er Helleraus - European Center for the Arts Dresdens bygningskompleks.

Hellerau har lange tradisjoner. For mer enn et århundre siden kom Europas intellektuelle elite til de legendariske sommerfestivalene arrangert av dansereformisten Émile Jaques-Dalcroze og hans rytmiske skole, i et ønske om å utvikle nye metoder og nye måter å forbinde livet, arbeidet og kunsten.

Starten av første verdenskrig satte et brått punktum for Helleraus første gullalder, men Hellerau-legenden levde videre, og overlevde både bruken som militærbase og akademi på 1930-tallet og okkupasjonen fra Sovjet-hæren fra 1945 til 1991.

Etter at hæren flyttet ut, gjorde folk i Hellerau og Dresden igjen krav på festivalteatrets eiendom, gjennom kunstprosjekter og forskjellige former for kunstnerisk okkupasjon, og forvandlet det til et sted for den nye, kulturelle moderne tid.

Fra april 2009 har forestillinger igjen blitt arrangert ved festivalteatret hele året.

Kilde:

Hellerau, hellerau.org, 06.03.2012, http://www.hellerau.org/english/hellerau/

Spillesteder (1)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler