ON AIR productions

ON AIR productions er et tverrestetisk samarbeid mellom regissør og koreograf Frauke Havemann, videokunstner Eric Schefter og skuespiller Neal Wach. Gruppen ON AIR ble formet i 2002.

Informasjon

(Objekt ID 3840)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Kunstnergruppe
Hovedfokus Tverrkunstnerisk
Epost info@onairproductions.info
Nettsted ON AIR productions

Kontaktinformasjon

Land Tyskland
E-post info@onairproductions.info

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Om ON AIR productions:

Minne:
I 2002 slo koreograf og regissør Frauke Havemann seg sammen med videokunstner Eric Schefter og utøver Neal Wach for å undersøke mulighetene for å kombinere levende performance of forhåndsfilmet videomateriale. De begynte å øve og å spille inn med utgangspunkt i en samling allerede eksisterende tekster. Som i et spill utviklet de regler og oppgaver som kunne bli fulgt eller ignorert. Filmprinsippet om å kutte opptakene kunne brukes som avbrytelse eller irritasjonsmoment, altså en mulighet for direktekollisjon og/eller et (utvidet) mellomrom. Målet var å være presis i timing og reaksjon, samtidig som man tillot fleksibilitet og å ta avgjørelser i løpet av forestillingssituasjonen. Feil og uforutsette hendelser (både tekniske og menneskelige) ble integrert i leken.

Siden da har ON AIR utviklet en serie arbeider som utforsker flyten og friksjonen mellom levende opptreden (menneskelig tid, transformasjon/forandring) og forhåndsinnspilt materiale (mekanisk/digital tid, mulighet for uendelig repetisjon). Innen disse grensene for fortelling og montasje i flere lag blir publikummerne medprodusenter, medforfattere, medfortellere osv.

For å utvide "gruppen", har de tre utviklet en teknikk som tillater Neal Wach å spille mot sitt forhåndsinnspilte selv.

Kilde: BIT Teatergarasjen, Meteor 2007. 07.07.2010: http://www.bit-teatergarasjen.no

Egne produksjoner (1)
Tittel Premiere
Truckers & Trackers
Spilleplan
Tittel Premiere
Truckers & Trackers – 14. okt. 2007 – ON AIR productions
Truckers & Trackers – 13. okt. 2007 – ON AIR productions
Tilknyttede personer (3)
Neal Wach – Skuespiller
Eric Schefter – Video/Film
Frauke Havemann – Regissør
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler