Radialsystem V

I september 2006 åpnet Radialsystem V som ny kulturskapende arena i Berlin.Tidligere var bygget en rundt hundre år gammel pumpestasjon for Berlin Wasserwerke (vannverket i Berlin). Radialsystem V ligger i Berlins bysentrum mellom bydelene Friedrichshain, Mitte and Kreuzberg og fungerer nå som et kultursenter der nye ideer 'stråler' ut i alle retninger, og trekker til seg kunstnere og publikum fra og lengre vekk enn Berlin.

Informasjon

(Objekt ID 28234)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Programmerende, Produserende, Formidlingssenter, Kunstnersenter
Hovedfokus Musikk, Dans, Teater, Barn og unge
Etablert 1. sep. 2006
Epost info@radialsystem.de
Nettsted RADIALSYSTEM V - SPACE FOR ARTS AND IDEAS

Kontaktinformasjon

Adresse Holzmarktstr. 33, 10243 Berlin, Tyskland
E-post info@radialsystem.de

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Den konseptuelle ledelsen av Radialsystem V er nært knyttet til bygningens struktur og estetikk. Spesiell vekt legges på arkitekturen: Den tillater samtidig bruk av de ulike lokalene av ulike kunstneriske produksjoner, utleie av lokaler og restauranttjenester.

Bygningen følger prinsippet 'form følger funksjon'. Alle områdeer kan brukes fleksibelt og kan forandres etter behov. For eksempel kan hele bygget raskt bli forandret til et midlertidig utstillingslokale, et konsertsted eller en danselabyrint, og deretter raskt omorganiseres for å gi plass for konferanser, salgsmesser, symposium, mediearrangementer eller mottakelser.

Kilder:

Radialsystem V, radialsystem.de, 05.02.2012, http://www.radialsystem.de/rebrush/en/rs-radialsystem-v-einleitungstext.php

Radialsystem V, radialsystem.de, 05.02.2012, http://www.radialsystem.de/rebrush/en/rs-haus-einleitung.php

Spillesteder (3)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler