Turnéteatret i Trøndelag

Også kjent somNord-Trøndelag Teater
OrganisasjonstypeRegional institusjon
HovedfokusTeater
Etablert1983
NettstedTURNETEATRET I TRØNDELAG

Om Turnéteatret i Trøndelag

Turnéteatret i Trøndelag  er et norsk regionteater, som dekker Nord-Trøndelag fylke. Turnéteatret i Trøndelag eies av Nord-Trøndelag fylkeskommune, og har siden 1. januar 2010 vært organisert som et aksjeselskap. 

Nord-Trøndelag Teater ble stiftet under navnet Nord-Trøndelag Teaterverksted i 1983, og formålet var da å utvikle amatørteatret i Nord-Trøndelag. I tillegg produserte teaterverkstedet profesjonelle teaterforestillinger som en del av sin virksomhet.

Fra 1992 har teatret hatt base i Stiklestad Nasjonale Kultursenter på Stiklestad. Det skiftet navn fra Nord-Trøndelag Teaterverksted til Nord-Trøndelag Teater i 1996, og samtidig klargjorde eieren Nord-Trøndelag fylkeskommune at teatret skulle prioritere formidling av profesjonell scenekunst.

I forbindelse med fylkessammenslåingen endret teatret navn fra Nord-Trøndelag Teater til Turnéteatret i Trøndelag 26.april 2017.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Turnéteatret i Trøndelag

Nord-Trøndelag Teater fikk offisiell status som regionteater i september 2007.

Ketil Kolstad er teatersjef, en stilling han har hatt siden 2011. Før ham ledet Liv Hege Nylund (2009-2011). Anderz Døving (2004-2009) og Berit Vordal (1997-2003) teatret.

Teatrets hovedmål er å produsere og formidle profesjonell scenekunst til befolkningen i Nord-Trøndelag. Teateret skal i tillegg være et kompetansesenter og yte bistand til teatermiljøene i regionen. Gjennom samarbeid, bistand og service skal teatret være med på å utvikle amatørteatret og gi amatørteater-bevegelsen gode arbeidsvilkår i Nord-Trøndelag.

KILDER:

Nord-Trøndelag Teater, nordtrondelagteater.no, 10.07.2012,  http://www.nordtrondelagteater.no/om / 29.05.2017, https://www.turneteatret.no/om-oss/om-teateret