Kulturproduksjoner

OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater
Etablert1999
EpostSvein.Gundersen@est.hio.no
NettstedKulturproduksjoner
UttrykksformerTeater

Om Kulturproduksjoner

Kulturproduksjoner er en norsk teatergruppe som ble opprettet i 1999 av Svein Gundersen som da samlet sin teatervirksomhet under denne paraplyen. Karen Høie og en mer eller mindre fast stab er knyttet til gruppen. De knytter til seg nye kunstnere etter behov.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Tilknyttet

Vis mindre

Vis alle

Mer om Kulturproduksjoner

Kulturproduksjoner formidler historier som angår oss i et billedrikt scenisk språk. De blander skuespillerkunst, fortelling, video, musikk, figur og maskespill.

De har også vært opptatt av å lage stedsspesifikk teaterkunst: store utendørs vandreforestillinger med et uttall aktører - profesjonelle skuespillere, amatører, dansere, sangere, dykkere, fjellklatrere, hester, eller motorsykler.

Forestillinger som Laterna magica-produksjonene kombinerte installasjoner, mindre scener, monologer, sang, video, fortelling, maskespill, musikk, bilder og tablåer til et helhetlig uttrykk i landskapet/området forestillingen ble skapt til.

Kulturproduksjoner har et nært samarbeid med skuespilleren Hilde Veronika Høie, som arbeider med bevegelse, stemme og stagefight - og med musikeren og komponisten Martine Kraft.

Kulturproduksjoner arbeider også internasjonalt, og avsluttet i 2011 "The Great Dragon Parade",ett treårig samarbeidsprosjekt med Teatr Groteska i Krakow, støttet av eea-fondene og Norwegian grants.
Kulturproduksjoner samarbeider i 2016 med Bana ba Afrika om "RencÁrt" i Kamerun, prosjektet er støttet av UD.

Fra 2016-2017 har gruppen et samarbeid med Nasjonalmuséet i Slovakia, på dukketeatermuséet i Modry Kamen. Prosjektet "HraMonKa" er støttet av eea-fondene og Norwegian grants.

KILDER:

DTS, danseogteatersentrum.no, 08.12.2010, http://www.danseogteatersentrum.no/sck/members.shtml?lang=nor&sam=&cat=&gen=&cou=&cri=Kulturproduksjoner&act=apre&typ=per&aid=95

E-post fra Kulturproduksjoner v/Karen Høie, 03.01.2012, 19.09.2016