Toyboys

OrganisasjonstypeKunstnergruppe
HovedfokusTverrkunstnerisk, Dans
Etablert2002
Epostinfo(at)toyboys.org
NettstedTOYBOYS
UttrykksformerTverrkunstnerisk, Dans

Om Toyboys

Toyboys ble etablert i 2002 av koreografene/danserne Ulf Nilseng og Terje Tjøme Mossige. Begge er utdannet ved Statens balletthøgskole og de har vært dansere i produksjonene til bl.a Zero visibility corp., Ingun Bjørnsgaard prosjekt, Un-Magritt Nordseth produksjoner, Det motsatte prosjekt (Jon Tombre) og Kreutzer kompani.

I 2016 gikk Mossige ut av gruppen. Nilseng driver Toyboys videre.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Toyboys

Toyboys har som kunstnerisk grunntanke å tydeliggjøre annerledeshet gjennom sine forestillinger. De ønsker å presentere konkrete og abstrakte øyeblikk som kan bidra til en bredere forståelse for det som ikke er "normalt".

Målet er en flytende forståelse av identitet og aksept av mange flere parallelt eksisterende kjønnskategorier som ikke begrenser, men utvider vår forståelse av identitet og "den andre".

Toyboys er opptatt av annerledeshet. De søker å presentere identitet som ikke er bygget rundt snevre rammer og fordomsfulle roller.

"Vi mener det er en selvinnlysende sannhet at alle mennesker er født like og med like rettigheter til liv, valg av kjønnsidentitet, frihet og streben etter lykke."

Kilder:

Toyboys nettside, toyboys.no, 30.09.2010, http://www.toyboys.org/

Programtekst til forestillingene.