Haus der Kulturen der Welt

Haus der Kulturen der Welt (direkte oversatt: Verdenskulturenes hus) er et sted for internasjonal samtidskunst og et forum for samtidige utviklinger og samtale. Det presenterer kunstneriske produksjoner fra hele verden, med spesielt fokus på kulturer og samfunn utenfor Europa. Billedkunst, musikk, scenekunst, film, akademiske diskusjoner og digitale medier er alle knyttet sammen i et multidisiplinært program. HKW bringer sammen kunstneriske og sosiale forhold i et nettverk som strekker seg gjennom og forbi Berlin.

Informasjon

(Objekt ID 10484)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som HKW
Organisasjonstype Nettverksorganisasjon, Formidlingssenter, Ressurssenter, Programmerende, Produserende
Hovedfokus Performance, Musikk, Visuell kunst, Tverrkunstnerisk, Internasjonalt arbeid, Forskning, Undervisning
Etablert 1. jan. 1989
Epost info@hkw.de
Nettsted Haus der Kulturen der Welt

Kontaktinformasjon

Adresse John-Foster-Dulles-Allee 10, 10557 Berlin, Tyskland
E-post info@hkw.de

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Haus der Kulturen der Welt er en bygning med en utstillingshall, et auditorium for konserter og teater, en kongresshall, et kunnskapsproduserende anlegg, et akademi og er dessuten et arkitektonisk landemerke.

Den tidligere Kongresshalle ble bygd i 1957 som et amerikansk bidrag til en internasjonal byggeutstilling. På grunn av sitt karakteristiske tak (som ble gjenoppbygd etter at det kollapset i 1980) ble bygget kalt "Schwangere Auster" (bokstavelig talt: Den gravide østersen) av Berlinerne. En av skulpturene foran bygget ble skapt av Henry Moore.

Med forskjellige fokusområder for vår og høst, står Haus der Kulturen der Welt for konkrete kunstneriske og samfunnsmessige prosesser som er relevante sett i lys av vår globale tid. Worldtronics viser internasjonal utvikling innen elektronisk musikk. Sommerens utefestival Wassermusik kombinerer konserter ved elven Spree med opplevelser og refleksjoner rundt temaet vann. Litteraturserier som Wortwelten og festivalen Lifelines, som fokuserer på livsverkene til enkeltkunstnere, sørger for flere internasjonale trykk. Talløse samarbeidshendelser, inkludert Transmediale, blir utviklet og presentert i HKW. To biennaler er holdt i alternerende år: Scenekunstfestivalen In Transit og Berlin Documentary Forum, med satsning på dokumentarpraksiser på tvers av kunstdisipliner.

Learn and experience tilbyr et utdanningsprogram for alle aldersgrupper.

Kilder: Haus der Kulturen der Welt, hkw.eu, 06.01.2011, http://www.hkw.eu/en/hkw/selbstdarstellung/Ueber_uns.php

http://www.berlin.de/stadt/en/kongrs.html 12.01.2011

Coproduksjoner (1)
Tittel Premiere
My Neck Is Thinner Than A Hair – 26. aug. 2005 – The Atlas Group
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler