Rakvere Teater

Rakvere Teater, som åpnet i 1940, er et profesjonelt teater i den lille nordøstlige byen Rakvere i Estland. Ubekreftede, men høyst troverdige rapporter fra Sovjet-tiden angir at Rakvere var det minste stedet med sitt eget teater i hele riket. Ettersom det er det minste teatret i Estland har dets skuespillere ofte blitt lokket av gårde til andre teatre, og ettersom byen i seg selv ikke kan stille med mange nok tilskuere, er teatret ofte ute på turné.

Informasjon

(Objekt ID 10398)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Produserende, Programmerende, Landsdelsinstitusjon
Hovedfokus Teater
Etablert 1. jan. 1940
Epost rakvereteater@rakvereteater.ee
Nettsted SA Rakvere Teatrimaja

Kontaktinformasjon

Adresse Kreutzwaldi 2a, 44314 Rakvere, Estland
E-post rakvereteater@rakvereteater.ee

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Rakvere Teater har hatt sine briljante perioder. En var mot slutten av 1970-tallet og tidlig på 1980-tallet, under kunstnerisk ledelse av Raivo Trass. Siden har teatret vært ledet av, i kronologisk rekkefølge, Madis Kalmet, Arvi Mägi og Peeter Jalakas. Sistnevnte tok med seg den alternative teaterbiennalen Baltoscandal, og den har fortsatt å virke i Rakvere selv etter Jalakas retur til Tallinn. En ny oppgangsperiode begynte i 1996, da en gruppe nyutdannede teaterstudenter ble med i truppen; Üllar Saaremäe ble kunstnerisk leder og Indrek Saar administrativ leder for kompaniet.

Kilde: Teater.ee, estoniantheatre.info, 04.01.2011, http://www.estoniantheatre.info

Spillesteder (2)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler