Danse- og teatersentrums scenekunstpris 2009

Danse- og teatersentrums scenekunstpris

Danse- og teatersentrums scenekunstpris går til kunstnere/kompanier/prosjekter som har utmerket seg ved sitt kunstneriske mot. Prisen gis av styret og administrasjonen i Danse- og teatersentrum.

Prisen er reisestipend på NOK 15 000.-.

Vinnere
  • Vegard Vinge/Ida Müller

    "Danse- og teatersentrum scenekunstpris for 2009 gis til Vegard Vinge og Ida Müller for deres oppsetning av Henrik Ibsens Vildanden.

    Danse- og teatersentrum legger vekt på Vinge og Müllers kompromissløse vilje til å bore dypt i Henrik Ibsens tekst og sprenge grenser i teaterkunsten. Deres formuttrykk setter Ibsens verk i et nyskapende lys og inviterer til nye forbindelser mellom Ibsens verk og vår egen tid. Vinge/Müllers sceniske strategi åpner for en teatralitet som fristiller verket fra den klassiske klo. Forestillingens komposisjon former et tidsbegrep, og tvinger frem en dramaturgi, som åpner for en helt ny kommunikasjon med publikum. På kort tid har Vinge/Müller skapt Ibsenarbeider i en internasjonal særklasse."

  • Vildanden

    "Danse- og teatersentrum legger vekt på Vinge og Müllers kompromissløse vilje til å bore dypt i Henrik Ibsens tekst og sprenge grenser i teaterkunsten. Deres formuttrykk setter Ibsens verk i et nyskapende lys og inviterer til nye forbindelser mellom Ibsens verk og vår egen tid. Vinge/Müllers sceniske strategi åpner for en teatralitet som fristiller verket fra den klassiske klo. Forestillingens komposisjon former et tidsbegrep, og tvinger frem en dramaturgi, som åpner for en helt ny kommunikasjon med publikum. På kort tid har Vinge/Müller skapt Ibsenarbeider i en internasjonal særklasse."

Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler