Brødmannens memoarer del 1: Akapulco

Brødmannens memoarer del 1: Akapulco (SIC) er et monodrama/visuelt hørespill av Johan Harstad. Teksten består av 11 dagboksnotater på engelsk, ført i pennen av en person under navnet Brødmannen (Barker). Resten av teksten utgjøres av dagbokslignende fragmenter fremsagt av en navnløs karakter som åpenbart har kjennskap til Brødmannens notater. Stykket preges av absurde elementer og kan også sies å være i slekt med tekster av Kafka.

Handling: En mann ankommer byen Akapulco i håp om å finne fred og ro. På et bensinstasjonstoalett underveis har han kommet over en bunke dagboksnotater skrevet av en person han referer til som Brødmannen, og som åpenbart har lidd en forferdelig skjebne i Akapulco. Hovedpersonen forsøker så godt han kan å forstå seg på de merkelige notatene, samt å lete etter en vei å komme seg bort fra byen. Dette viser seg å være vanskelig, og han tvinges til å innse at han har havnet i problemer og at det finnes sammenhenger mellom Brødmannens opplevelser her, den tykke gjestgiverieieren fru Martinez og den lokale bakeren, som byens innbyggere har unormalt stor respekt for.

Akapulco er første del i en trilogi. De to andre delene er Brødmannens memoarer del 2: Ellis Iland og Brødmannens memoarer del 3: Mattrhorn. Det er et omfattende verk som har vokst fram gjennom flere år med skriving, workshops og prøveforestillinger.

Brødmannens memoarer var nominert til den norske Ibsenprisen 2012.

Kilder:

Wikipedia, wikipedia.org, 30.06.2011, http://no.wikipedia.org/wiki/Brødmannens_memoarer_del_1:_Akapulco

Sceneweb om den norske Ibsenprisen, http://www.sceneweb.no/nb/award/11725/Ibsenprisen

Informasjon

(Objekt ID 15943)
Objekttype Originalverk
Originaltittel Brødmannens memoarer del 1: Akapulco
Verktype Manus
Språk Norsk
Originalspråk Norsk
Kategorier Absurd, Drama, Metateater, Monodrama, Tragikomedie
Opphavspersoner (1)
Johan Harstad – Forfatter
Produksjoner (1)
Tittel Premiere
Brødmannens memoarer () 2011