Forandringene på Akers Mekaniske Verksted i 1986

På industrimuseum.no står det følgende om denne perioden på Akers Mekaniske Verksted:

"Helt til 1960- og -70 årenes omstilling til bygging av supertankere og oljeplattformer fortsatte Akers mek å omstille seg til nye markeder. Den plasskrevende produksjonen av storskip og oljeinstallasjoner tvang imidlertid tidlig Aker til å etablere produksjonsenheter utenfor Oslo. Dette øfrts til slutt til at Akers mek. ble overflødig som produksjonsenhet i konsernet Aker, og eiendommen i Vika mer verdifull som byutviklingsprosjekt. I 1982 ble verftet lagt ned, og omformingen til Aker Brygge tok til. Det meste av produksjonslokalene til Akers mek (Nyland Vest) bl revet og erstattet av nye kontor- og forretningsbygg ut mot sjøen. De indre områdene ble bygd ut med til dels svært luksuriøse og kostbare leiligheter.

Innvielsen av Aker Brygge skjedde i 1986, på høyden i det som ble kalt jappetiden i Norge. Ny fart i en liberalisert økonomi i et Høyrestyrt Norge skapte et bilde av mange "nyrike", børsspekulanter, eiendomsutviklere og investorer som levde på kreditt, kjøpte seg inn i gamle industriselskaper og startet nye i nye bransjer som var i vekst, som telekom og media. Forbruk, uteliv og en mer luksuriøs livsstil dominerte mediebildet, og i dette bildet passet også Aker Brygge godt inn, med sine forretningsbygg, restauranter, butikker og luksusleiligheter. Samtidig ble den nye strandpromenaden et folkelig samlingssted for Olsofolk og turister, særlig sommerstid."

Kilde: industrimuseum, industrimuseum.no, 11.03.2011, http://www.industrimuseum.no/bedrifter/akersmek_verksted

Informasjon

(Objekt ID 11282)
Objekttype Originalverk
Verktype Hendelse
Produksjoner (1)
Tittel Premiere
Et mellomspill (Passage Nord Project) 1986, 1987
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler