Kari Elisabeth Breirem

Kari Elisabeth Breirem (født 1946) er en norsk advokat og forfatter. Breirem fikk sin cand. jur-eksamen i 1992. Hun var personal- og organisasjonssjef før hun ble direktør i BA-HR.

Informasjon

(Objekt ID 7057)
Objekttype Person
Født 1. jan. 1946
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Breirem ble kjent som varsler/«whistleblower» i den såkalte Tønne-saken da hun i rollen som direktør i BA-HR nektet å underskrive en utbetaling på 1,5 millioner kroner til den tidligere helseministeren Tore Tønne. Honoraret var for rådgivningsvirksomhet Tønne hadde utført for Kjell Inge Røkke mens han hadde etterlønn etter ministerposten. Hun ble avskjediget fra advokatfirmaet BA-HR, og i den etterfølgende saken ble det inngått forlik. Advokatfirmaet BA-HR ble senere ilagt en bot på 50 000 kroner.

Etter at Breirem forlot BA-HR jobbet hun som direktør ved Borgarting lagmannsrett.

Hun var medlem i regjeringens referanseutvalg for vurdering av bestemmelser om varsling i Arbeidsmiljøloven.

I teaterforestillingen Over Evne III fortalte Breirem sin historie. Den er også gjengitt i boken På BA-HR bakke. En varslers historie.

Kilde: Wikipedia, den frie encyklopedi, http://no.wikipedia.org/wiki/Portal:Forside, 07.10.2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Kari_Breirem

Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Over Evne III (Pia Maria RollMarius Kolbenstvedt) 20. jan. 2010 Aktør
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler