Geir Gulliksen

Født31. okt 1963
FunksjonerForfatter, Redaktør, Dramatiker
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Geir Gulliksen

Geir Gulliksen (f. 1963, Kongsberg) er forlagsredaktør, forfatter og lyriker. Han har arbeidet som forlagsredaktør i Tiden Norsk Forlag. Fra 2000 er han sjefsredaktør i Oktober forlag.

Som forlagsredaktør har Geir Gulliksen fått stor oppmerksomhet for å drive fram en ny generasjon norske forfattere på 1990-tallet, deriblant Karl Ove Knausgård, Tore Renberg og Lars Ramslie. I 2008 ble Geir Gulliksen tildelt Mads Wiel Nygaards legat.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Verk av Geir Gulliksen

  Vis alle

  Utmerkelser

  Mer om Geir Gulliksen

  Geir Gulliksenble nominert til den norske Ibsenprisen 2013 for sin dramatikerdebut, En kropp.

  Juryen oppga følgende begrunnelse:

  "Forfatteren Geir Gulliksen debuterer som dramatiker med En kropp med tre stemmer, en kvinne og to menn som alle prøver å være kropp for hverandre uten at de helt forstår hva det innebærer. Teksten handler om kjærlighet, lengsler, stiller spørsmål ved hva det er som er tiltrekkende ved et annet menneske. Gjennom karakterene blir også språket en "kropp", et ytre man mestrer. Både språket, kjærligheten og seksualiteten blir gjenstand for maktutøvelse. I et medrivende fysisk språk tegnes slående visuelle bilder på menneskelig sårbarhet. Gjennom et originalt perspektiv løftes et litterært prosjekt til å bli scenekunst."

  Blant hans bøker er Forenkling (2010), Hannu-Hannu (2006), Se på meg nå (2005), Våkner om natten og vil noe annet (2001), Voksne Dikt (1999), Mørkets munn (1986).

  Kilder:

  Wikipedia. 04.09.2010: http://no.wikipedia.org/wiki/Geir_Gulliksen

  Aschehoug Agency, http://www.aschehougagency.no/authors/aschehoug/aschehoug_fiction/gulliksen_geir

  Sceneweb om den norske Ibsenprisen, http://www.sceneweb.no/nb/award/11725/Ibsenprisen

  Medvirket i

  Verk av Geir Gulliksen