Sigrid Strøm Reibo

Født1982
FunksjonerRegissør
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Sigrid Strøm Reibo

Sigrid Strøm Reibo (født i Tromsø i 1982) er en norsk regissør. Sigrid Strøm Reibo startet sin regiutdannelse i Litauen, der hun tok grunnfag i sceneinstruksjon ved The International Amateur Directors Course ved Universitetet i Klaipeda. Hun tok deretter bachelorgrad i skuespill ved GITIS Scandinavia i Århus. I 2006 begynte hun på mastergraden sin i sceneinstruksjon ved GITIS Moskva.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  Vis mindre

  Vis alle

  Mer om Sigrid Strøm Reibo

  I løpet av oppholdet i Russland har Sigrid Strøm Reibo hatt regi på flere prosjekter, i tillegg til å medvirke som skuespiller i andre oppsetninger. I 2009 hadde hun regi på forestillingen The Cat That Walked By Himself (Kipling), som av kritikere ble omtalt som fjorårets beste familieforestilling i Moskva og hun ble tildelt utmerkelsen Den Gylne Maske for særlig kunstnerisk innsats for denne produksjonen. Den spilles fremdeles på Det russiske akademiske teater for barn og ungdom. Vente på Godot ved Hålogaland Teater er Sigrid Strøm Reibos regidebut i Norge.

  Sigrid Strøm Reibo var nominert til Heddaprisen 2010 i kategorien beste regi for regien av Vente på Godot av Samuel Beckett, Hålogaland Teater, Scene Øst.

  Deretter satte hun opp den "musikalske steinalderkomedien" Tøffe Taffy Huleboer på Brageteatret, og Haugtussa på Rogaland Teater. I 2012 har hun også debutert som operaregissør: Hun har satt opp La Bohème for Nordnorsk Opera.

  Sigrid Strøm Reibo vant Heddaprisen 2012 i kategorien for beste regi, for regien på Misantropen av Jean-Baptiste Molière, Rogaland Teater, og for regien av Black Rider, Hålogaland Teater.

  Heddajuryen ga følgende begrunnelse:

  "Noen av våre unge regissører er utdannet her hjemme, andre har brakt med seg spennende nye impulser fra utlandet. Sammen har de i de siste femten årene bidratt til å gi norsk teater et gledelig løft. Det har også Årets vinner, som har vist en spesiell evne til å aktualisere en tekst gjennom målbevisst å lete seg fram til dens egentlige budskap, og så skape en overbevisende helhet ved å forene lys, lyd, fysisk ekspressivitet og dans med en nærgående og sikker personinstruksjon.

  Prisen går til en strålende og underholdende gjendiktning av Black Rider, på Hålogaland Teater, og en gjennomført og særdeles vellykket aktualisering av Molières Misantropen på Rogaland Teater.

  Prisen for beste regi går til Sigrid Strøm Reibo."

  Sigrid Strøm Reibo ble også nominert til Kritikerprisen for teater i 2011/2012 for sin produksjon av Misantropen på Rogaland Teater, og til Kritikerprisen for teater i 2012/2013 for Når enden er god er allting godt på Rogaland Teater. Sistnevnte nominasjon delte hun med ensemblet.

  KILDER:

  Heddaprisen, 29.05.2012, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?&mid=1031&aid=1030

  Sceneweb om Kritikerprisen, www.sceneweb.no, http://www.sceneweb.no/nb/awarding/30091/Kritikerprisen_20112012-2012

  Medvirket i