Angel "Kame" Canas Ambrosio

Angel "Kame" Canas Ambrosio er en forfatter fra Guatemala.

Informasjon

(Objekt ID 52729)
Objekttype Person
Funksjoner Forfatter
Nasjonalitet Guatemalsk
Kjønn Mann
Les mer

Beaivvás Sámi Nasunálateáhter mottok Heddaprisen 2016 i kategorien for særlig kunstnerisk innsats for produksjonen Vidas extremas. Tekster av Sigbjørn Skåden, Veronica Salinas, Rosa Chávez og Angel "Kame" Canas Ambrosio, satt sammen av Jon Tombre, ble brukt i produksjonen, som også ble regissert av Tombre.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Det er blitt hevdet at teatret som kunstform først virkelig kan blomstre når samfunnet ellers er i oppløsning, og mye står på spill. Det er sjelden vi her hjemme ser denne påstanden bekreftet, naturlig nok. Men i år har vi opplevd det, i en sensasjon av en forestilling hvor en rystende politisk virkelighet fremstilles gjennom dans, poesi, musikk og teater av aktører som selv er berørt av den. Magien som oppstår når et personlig, dypfølt politisk engasjement formidles med suveren stilsikkerhet og kunstnerisk presisjon – det er teater på alvor."

KILDE:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 12.06.2016, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1465

Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Vidas extremas (Beaivváš Sámi Našunálateáhter) 6. feb. 2016 Tekst
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler