Maija Hirvanen

Maija Hirvanen (f. 1977) er finsk koreograf og scenekunstner, som bor og arbeider i Helsinki, Finland.

Informasjon

(Objekt ID 46577)
Objekttype Person
Født 1977
Funksjoner Koreograf, Performancekunstner
Nasjonalitet Finsk
Kjønn Kvinne
Epost maija (at) hirvanen.net
Address Helsinki, Finland
Nettsted Maija Hirvanen
Les mer

Maija Hirvanen (f. 1977. Finland) deltok med performancen Being Greta på Performancefestivalen 2007 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter. Being Greta handler om hvordan berømmelse appellerer til bevissthet, blikk og begjær, og bruker kollektivt minne knyttet til berømte personer. Hirvanen er performancekunstner og koreograf og arbeider i skjæringspunktet mellom dans, billedkunst og tekst. I denne forestillingen tar dansen utgangspunkt i Garbos filmer og portrettfotografier, samt tilfeldige bevegelser fra gatelivet som Hivanen har festet seg ved.

Hirvanen publiserer artikler og kritikker om samtidskunst, dans og performance. Interessefeltet hennes har vært forholdet mellom kunst og ulike trossystemer. Hun er opptatt av performance i begrepets videste forstand, og dens omskapende evner. Hennes solo- og gruppeforestillinger har vært vist på et stort antall festivaler og scener, både i Finland og internasjonalt siden 1999.

Hirvanen har deltatt som invitert kunstner i en rekke internasjonale kunstlaboratorier, blant annet ved Flying Circus Project i Burma og Singapore. Hun er også fast koreograf ved Zodiak - Centre for New Dance (Helsinki) i årene 2013 - 2015.

Kilder: Katalogen til Performancefestivalen 2007 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter.

Maija Hirvanen, www.hirvanen.net, <http://www.hirvanen.net/about/?lang=en>, 28.01.2015

Utdanning

«Crossing Borders in Performing Arts» ved Kunstakademiet i Turku

MA fra avdelingen for visuell kultur ved Universitetet i Helsinki (2004-2007). 

Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Being Greta () Hovedprodusent, Konsept/Ide, Aktør
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler