Kari Hamnøy

Mezzosopran. Rolledebut på Den Norske Opera i 1988 som Dorabella i "Cosi fan tutte", etterfulgt av Amneris i "Aida" og Suzuki i "Madame Butterfly". I 1992 ble hun ansatt ved Det Kongelige Theater i København.

Informasjon

(Objekt ID 37400)
Objekttype Person
Født 1954
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Nettsted Norsk musikkhistorie
Les mer

- startet sin utdannelse ved "Musikkfagskolen" på Foss skole, først som pianist, men så til sang hovedfag hvor Rigmor Tarøy var hennes lærer. Hun fortsatte studiene ved "Opera-akademiet" i København 1979-82 med debutkonsert i 1985. Sanglærer var Kim Borg. Hun debuterte i Oslo et år tidligere.

Jevnlig har hun også studert hos sin mor, mezzosopranen Ragnhild Hamnøy. Kari Hamnøy har gjestet Den Jydske Opera i Århus som Waltraute i "Valkyrien" og Meg Page i "Falstaff" i Dublin. Blant de mange roller: Marcellina i "Barberen", Mary i "Den flygende Hollender", Magdelone i "Maskarade", Ulrica i "Maskeballet", Prinsesse Clarissa i "Kjærligheten til de tre appelsiner", Mor Maria i "Karmelittsøstrene" og Eboli i "Don Carlos".

Medvirket i produksjoner (5)
Tittel Premiere Rolle
Karmelittsøstrene (Den Norske Opera & Ballett) 8. sep. 2001 Sang (Moder Marie)
Cosi fan tutte (Den Norske Opera & Ballett) 19. mar. 1988 Sang (Dorabella)
Madama Butterfly (Den Norske Opera & Ballett) 15. sep. 1986 Sang (Suzuki)
Aida (Den Norske Opera & Ballett) 12. nov. 1984 Sang (Amneris, Kongens datter)
Catilina (Nationaltheatret) 5. feb. 1976 Statist
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler