Roger Gihlemoen

Roger Gihlemoen er en norsk animatør. Gihlemoen gikk ut fra Westerdals Høyskole i 2005. Han har jobbet frilans for blant annet Feelgood Scene Film og TV, Rubicon TV, Gimpville og Quisten Animation og driver nå sitt eget selskap, Evengi Film.

I 2011 ble han Emmy-nominert for sitt arbeid med TV-serien Tegneby, som ble kjøpt av NRK og vist med stor suksess på Barne-TV.

Gihlemoen er en av få i Norge som har spesialisert seg på motion capture-teknologi til hele menneskekroppen. I Teater Manus Jack og bønnestengelen animerte han rollefigurer som brukte tegnspråk over store skjermer. Disse utgjorde scenografien i forestillingen.


Informasjon

(Objekt ID 34780)
Objekttype Person
Funksjoner Animatør
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Roger Gihlemoen vant Heddaprisen 2013 i kategorien for beste audiovisuelle design for sin animasjon til Jack og bønnestengelen, regi Mira Zuckermann, Teater Manu.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Hånd i hånd med teknisk utvikling har video og animasjonskunst også gjort sitt inntog på teaterscenen. Årets vinner har skapt en virtuell verden som er like tilstedeværende som rommet publikum befinner seg i, der man rives med i elegante sceneskift og svært vellykket samspill mellom scenografi og animasjon. Prisen går til en artist som har maktet å overføre Motion Capture til teatermediet og bidratt til å skape en forestilling som markerer seg som nok en suksess innen visuelt teater for hørselshemmede barn. Årets pris for beste audiovisuelle design går til Roger Gihlemoen."

Kilde:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 10.06.2013, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1176

Utdanning

2005: Westerdals Høyskole

Medvirket i produksjoner (3)
Tittel Premiere Rolle
Solaris korrigert (Det Norske Teatret) 20. apr. 2020 Video/Film, Visuelt design
Solaris korrigert (Det Norske Teatret) 16. okt. 2015 Video/Film, Visuelt design
Jack og bønnestengelen (Teater Manu) 17. okt. 2012 Animasjon
Utmerkelser - Tildelinger (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)