HÅLOGALAND TEATERS REPERTOARHISTORIKK
22. nov 2017

Hålogaland Teater, regionteater for Troms og Finnmark, ble opprettet i Tromsø i 1971 som allmøtestyrt teater. Hele repertoararkivet til HT er registrert i Scenewebdatabasen. En fullstendig oversikt over alle produksjoner som har vært satt opp av og på Hålogaland Teater gjennom tidene vises her, fra den første produksjonen ”Tolvskillingsoperaen”  i 1971 til og med produksjonene som spilles i dag. Produksjonene og noen har plakat og program registrert også, slik at du kan få et inntrykk av forestillingenes visuelle del.

Du finner hele repertoaret til Hålogaland Teater her.  Produksjonene ligger i omvendt kronologisk rekkefølge.

Les mer

TRØNDELAG TEATERS REPERTOARHISTORIKK
15. nov 2017

TRØNDELAG TEATERS KOMPLETTE REPERTOARHISTORIKK PÅ SCENEWEB.

Trøndelag Teater holder til i et av de eldste bevarte teaterhusene i Norge. Dets historie kan trekkes tilbake til 1861 da Det Norske Theater i Trondhjem åpnet (1861 -1865). Etter det ble det gjort mange forsøk på å opprette en varig  teaterinstitusjon i Trondheim. Foruten perioden med Trondhjems Nationale Scene (1911-1927), så var det ikke før i 1936, med Henry Gleditsch i spissen, at Trondheim fikk et fast teater – Trøndelag Teater ble opprettet. Siden denne gang har teateret vært en stor kunstprodusent i Trondheim og i regionen. Teatrets historie har til tider vært dramatisk og er sentral i norsk teaterhistorie.

Les mer om vårt arbeid knyttet til importen av repertoardatabasen til Trøndelag Teater på Sceneweb-bloggen.

Les mer

DEN NATIONALE SCENES REPERTOARHISTORIKK
8. nov 2017

DEN NATIONALE SCENES KOMPLETTE REPRETOARHISTORIKK PÅ SCENEWEB!


DEN NATIONALE SCENE åpnet i 1876 og er ett av Norges tre nasjonale teaterinstitusjoner. Den Nationale Scene har hatt nasjonalteaterstatus siden 1993, og fra 1995 har teateret vært 100 % statlig finansiert.

24. juni 2016 ble det gjennomført en import av DNS' repertoardatabase til Scenewebdatabasen. Det vil si at alle produksjonene som har vært satt opp av og på Den Nationale Scene gjennom tidene nå er tilgjengelig for deg!

Du finner hele repertoaret her. Produksjonene ligger i omvendt kronologisk rekkefølge. Med forbehold om feil og mangler.

Les mer