FRA SCENEWEB-BLOGGEN
16. okt 2017

HVILKE KILDER BENYTTER SCENEWEB?


Vi arbeider med dokumentasjon av og arkiv for veldig mange forskjelligartede aktører, prosjekter og tiltak i scenekunstbransjen. Derfor benytter vi også mange forskjellig typer kilder; materiale fra teatrene og gruppene selv, fra litterære kilder, fra Nasjonalbibliotekets arkiv osv.

På Sceneweb-bloggen finner du en liste over kildene vi benytter i vårt dokumentasjons- og arkivarbeid.

Les mer

FRA SCENEWEB-BLOGGEN
10. okt 2017

SCENE 7 

Scene 7 var en av de første frie teatergruppene i Norge. Gruppen ble etablert i Oslo i 1966 som en underavdeling av Club 7.

Scene 7 var et lite åpent avantgardeteater med pust fra et internasjonalt miljø. Teatrets kunstneriske leder varSossen Krohg. Det eksperimentelle teatrets profil var å være et åpent teater; åpent for nye teaterformer, ny dramatikk og nye skuespillere. Scene 7 stod i mange år for store deler av hovedstadens avantgardeteater og internasjonale impulser.

Les mer om Scene 7 på vår blogg og på Sceneweb.

Materiale inneholder store hull og vi tar gjerne imot tilføyinger og rettelser slik at dette blir mer fullstendig.

Les mer

9. okt 2017

9. oktober 1998 var det urpremiere på Duste Dievddu!Duste Dievddu! (1998) var et samarbeidsprosjekt mellom Beaivváš Sámi Našunálateáhter og Sampo Teater. Tittelen Duste Dievddu! betyr noe sånt som Ta imot mannen!, og ble omtalt av produsentene selv som "en uhøytidelig scenisk avhandling om samiske menn" - fortalt gjennom kvinner. Duste Dievduu! hadde urpremiere i Kautokeino kulturhus 9. oktober 1998.

LES MER OM DUSTE DIEVDDU! HER

Les mer