Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

TEATERKVINNEN ELLEN ISEFIÆR
24. apr 2017

"Ellen Isefiær var en dyktig skuespiller som etter hvert gikk over til å bli instruktør. I begge funksjoner gav hun et stort publikum sterke teateropplevelser, og hun betydde mye for mange skuespilleres kunstneriske utvikling. [...]   Isefiær iscenesatte mer enn 200 oppsetninger, hvorav 50 på Trøndelag Teater. Som instruktør var hun sikker og myndig."

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske teatersjefen, instruktøren og skuespillerinnen Ellen Isefiær. Les mer om henne her.

Les mer

Fra arkivet

Svanene over Irland

Fotografi fra Kulturproduksjoners produksjon "Svanene over Irland" (2007/2011)

Svanene over Irland (2007) er en forestilling for barn produsert av Kulturproduksjoner som tar utgangspunkt i irske sagnkretser. Teksten er nyskrevet, og er formet som en dramatisk fortellermonolog, avbrutt av innslag med musikk, sang, skyggespill. 

Les mer

Fra arkivet

Ivar Loe Bjørnstad

Fotografi fra Toyboys produksjon Intet er nytt under solen (2010)

Ivar Loe Bjørnstad; trommeslager.

Les mer

Fra arkivet

Teater ad Libitum

Fotografi fra Teater ad Libitums produksjone Troilus og Cressida (1994)

Teater ad Libitum ble etablert som fri teatergruppe i 1988. Franzisca Aarflot var en av grunnleggerne og regissør for gruppen og var en videreføring av teatergruppen Kirkeristen Lille Teater. Forestillinger produsert av Teater ad Libitum var blant annet Kjæresten i skogen og Villender av Jesper Halle, Livet er en drøm av Calderón de la Barca, Troilus og Cressida av William Shakespeare, Brave New Virtual World av Aarflot basert på William Gibson, Aldous Huxley og William Shakespeare.

Teater ad Libitum opphørte i 1996. 

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev