Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

SCENOGRAF OG MALER OLIVER NEERLAND
11. apr 2018

"Ved å anvende rundhorisont og dreiescene, og ved sin personlige og karakteristiske stil, bidrog Oliver Neerland som scenograf i sterk grad til å modernisere scenebildet i norsk teater. [...]  Med sin brede erfaring, voldsomme energi, sprudlende fantasi og dype respekt for sitt arbeid skapte Neerland en kunstnerisk og stilren ramme om en lang rekke oppsetninger. Hans fantasifulle dekorasjoner bidrog i høy grad til å gi oppsetningene et særpreget helhetsinntrykk."

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske maleren og scenografen Oliver Neerland. Les mer om han her.

Les mer

Fra arkivet

FUNNYSORRYJESUS

Foto fra FUNNYSORRYJESUS (2003) av Baktruppen

FUNNYSORRYJESUS (2003) av Baktruppen. Publikum satt inne med altervin, og så ut mot Baktruppen som opptrådde ute på gata.

FUNNYSORRYJESUS var en forestilling slik bare Baktruppen laget dem: I en tilsynelatende løs og fragmentarisk form fikk publikum oppleve en overraskende versjon av bibelhistorien. Baktruppen tok til seg legeme og blod og dro til himmelen og tilbake i løpet av mindre enn en time. Hva mer kan man si? Halleluja?

Les mer

Fra arkivet

Lars Wingård

Dokumentasjonsvideo av produksjonen Bodies in motion (2004) av Kattas Figurteater Ensemble

Lars Wingård driver figurteatergruppen Ulvetegn Teater sammen med Iisa Tähtinen. Han er dukkespiller og skuespiller. Lars Wingård er også tekstforfatter og regissør.

Lars Wingård har utdannelse fra Akademi for figurteater i Fredrikstad og Department of puppet theatre ved Turku Arts Academy i Finland. 

Les mer

Fra arkivet

Udhavn Teater

Fotografi fra Udhavn Teaters produksjon "Maarten og Silius"

Udhavn Teater er et monologteater som Knut Walle startet i 2000. Udhavn Teater holder til i skolehuset på Monsøya i Ny-Hellesund i Søgne. Udhavn Teater har også ofte forestillinger på Sandermosen stasjon, som er en del av Kulturbanen

Teateret setter opp en til to produksjoner årlig og de har ca. 40 forestillinger i skolehuset.

Kilde:

Udhavn Teater, www.knutwalle.no, 02.03.2012, 

http://www.knutwalle.no/

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev