Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

FRA SCENEWEB-BLOGGEN
15. mai 2017

SCENE 7 

Scene 7 var en av de første frie teatergruppene i Norge. Gruppen ble etablert i Oslo i 1966 som en underavdeling av Club 7.

Scene 7 var et lite åpent avantgardeteater med pust fra et internasjonalt miljø. Teatrets kunstneriske leder varSossen Krohg. Det eksperimentelle teatrets profil var å være et åpent teater; åpent for nye teaterformer, ny dramatikk og nye skuespillere. Scene 7 stod i mange år for store deler av hovedstadens avantgardeteater og internasjonale impulser.

Les mer om Scene 7 på vår blogg og på Sceneweb.

Materiale inneholder store hull og vi tar gjerne imot tilføyinger og rettelser slik at dette blir mer fullstendig.

Les mer

Fra arkivet

Tidløs vandring

Fotografi fra Teaterforums produksjon Tidløs vandring (1999)

Tidløs vandring (1999) var en produksjon av Teaterforum og Hamar byjubileum. Vandreforestillingen var åpningsforestilling til Hamars 150-års-jubileum i 1999. Tidløs vandring ble vist langs Hamars strandpromenade.

Les mer

Fra arkivet

Mary Sarre

Plakat for Beaivváš Sámi Našunálateáhters produksjon Gába (2016)

Mary Sarre er en norsk skuespiller som startet ved Beaivváš Sámi Teáhter i 1982, og ble fast ansatt i 1987. Hun har også jobbet ved teatrene: Dálvadis, Hålogaland Teater, det svenske Riksteatern og Folkteatern i Gävleborg. Mary Sarre har jobbet med mange retninger innenfor scenekunst, som fysisk teater, joik, fortellerteater, sang og mer tradisjonelt teater.

Kilde: http://www.beaivvas.no/web/index.php?sladja=20&vuolitsladja=10&giella1=nor, 06.10.2010

Les mer

Fra arkivet

herStay

Constructive rehearsal for herStay performance at Oslo City Hall April 21 2013

herStay er navnet på kompaniet til danser og koreograf Monica Emilie Herstad. Stiftelsens formål er å produsere, utvikle og formidle kunstnerisk arbeid av Monica Emilie Herstad samt å drive virksomhet med beslektede kunstarter og uttrykk.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev