Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

TEATERMANNEN HANS WIERS-JENSSEN
24. okt 2016

"Hans Wiers-Jenssen drev en meget aktiv og allsidig teatervirksomhet på scenen, som teateradministrator og -historiker. Han stod også for et bredt dramatisk og litterært forfatterskap."

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske teatersjefen og skolemannen Hans Wiers-Jenssen. Les mer om han her.

Les mer

Fra arkivet

Paintbox

Fra "Paintbox"

Paintbox (2005) var en produksjon av Pia Myrvold. Paintbox var en multimediaproduksjon for barn. Myrvold tok i bruk ny teknologi og produksjonen tittel ble hentet fra et kjent dataprogram. 

Les mer

Fra arkivet

Johanne Bjørnebye

Fotografi fra forestillingen "Her.Nå.Siden." av Tale Næss og Propellen Teater

Johanne Bjørnebye er skuespiller. Bjørnebye er utdannet innen drama og teater ved NTNU.

Les mer

Fra arkivet

Noor Produksjoner

Logo Noor Produksjoner

Noor produksjoner ble dannet i 2007 for å produsere forestillingen En palestinsk reise. Noor produksjoner drives av skuespiller Trond Peter Stamsø Munch og dramatiker Tale Næss.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev