Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

BAKTRUPPEN OG ARKIVET
20. mar 2017

I 2014 startet Sceneweb arbeidet med å registrere Baktruppens digitaliserte arkiv. Arbeidet ble ferdigstilt i 2016, og nå ligger store deler av materialet fra Baktruppens utrolige kunstnerskap i Scenewebdatabasen. Det har vært veldig inspirerende å fått lov til å dykke ned i dette arkivet, og det er mange godbiter og gode minner som vi har kommet over. Vi vil anbefale alle om å ta en titt på det som ligger åpent og tilgjengelig. Vi ønsker avslutningsvis å trekke frem en av våre favoritter, som er Stamsundundersøkelsene og Turisten.

Les mer på vår blogg.

Les mer

Fra arkivet

Not here/Not ever

Fotografi fra Carte Blanches produksjon Not here/Not ever (2013)

Not here/Not ever (2013) var en danseproduksjon av Carte Blanche.  Produksjonen ble urfremført på L'Onde i Paris.

Koreograf var Sang Jijia.

Fra sin multikulturelle smeltedigel av inspirasjonskilder har den kinesiske, etnisk tibetanske koreografen Sang Jijia skapt en helaften med Carte Blanche. Sang Jijia har laget et forrykende, komplekst og vakkert stykke for ti dansere. Med intens energi drives en både vakker og følsom koreografi fremover. I de forskjellige scenene øyner vi små historier som både får oss til å undres og til å trekke på smilebåndet.

Les mer

Fra arkivet

Grethe Kausland

Grethe Kausland

Grethe Kausland (født Nilsen, 3. juli 1947 i Horten i Vestfold, død 16. november 2007) var en norsk sangerinne,skuespiller og revyartist.

Kausland ble landskjent allerede som barn under artistnavnet «lille Grethe». Som åtteåring gjorde hun sin første plateinnspilling på bakgrunn av en radiooverført amatørkonkurranse. Sangen var «Teddyen min» (Melodi og tekst avÅsta Hjelm), som solgte i over 100 000 eksemplarer. Sangen «Cowboyhelten» («Einar, du er min aller beste venn!») (også melodi og tekst av Åsta Hjelm) er også blant hennes mest kjente. Innen hun fylte tolv hadde barnestjernen sunget inn tolv grammofonplater.

Les mer

Fra arkivet

The Lunatics

Vindstille, forhåndskikk

The Lunatics er en teatergruppe fra Nederland. Kompaniet ønsker å vise seg fra sin bisarre side.

The Lunatics startet som et gateteater, men kompaniet har siden utviklet større forestillinger.

Kilde:

The Lunatics, www.lunatics.nl, 09.03.2012,

http://www.lunatics.nl/en/content/lunatics

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev