Hva spilles på norske scener?

  • Det er ikke registrert noen forestillinger for i dag i Sceneweb.
  • Det er ikke registrert noen forestillinger for denne dagen i Sceneweb.
  • Det er ikke registrert noen forestillinger for denne dagen i Sceneweb.
  • Det er ikke registrert noen forestillinger for denne dagen i Sceneweb.
  • Det er ikke registrert noen forestillinger for denne dagen i Sceneweb.

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

SCENOGRAF OG MALER OLIVER NEERLAND
11. apr 2018

"Ved å anvende rundhorisont og dreiescene, og ved sin personlige og karakteristiske stil, bidrog Oliver Neerland som scenograf i sterk grad til å modernisere scenebildet i norsk teater. [...]  Med sin brede erfaring, voldsomme energi, sprudlende fantasi og dype respekt for sitt arbeid skapte Neerland en kunstnerisk og stilren ramme om en lang rekke oppsetninger. Hans fantasifulle dekorasjoner bidrog i høy grad til å gi oppsetningene et særpreget helhetsinntrykk."

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske maleren og scenografen Oliver Neerland. Les mer om han her.

Les mer

Fra arkivet

Peer Gynt

Peer Gynt

Peer Gynt (1992) er en figurteaterproduksjon av Teater Fusentast og Figurteatret i Nordland. Peer Gynt er en fandenivoldsk gatedukketeaterversjon av Henrik Ibsens klassiker med samme tittel. Den er inspirert av ronzebonsteatret, altså spilt i en luke under åpen himmel. Peer Gynt hadde premiere på Svartholt skole 17. mai 1992.

Regissør var Harry Guttormsen.

Les mer

Fra arkivet

Eva Dons

Portrettfoto av Eva Dons

Eva Dons er en norsk skuespiller. Eva Dons arbeider som frilans skuespiller. Hun driver sitt eget produksjonsselskap, Fabula. Hun skriver, regisserer, synger, spiller og underviser.

Eva Dons er utdannet som skuespiller ved Teaterhøgskolen i Norge og Gitis/Scut i Moskva. Hun har også utdannelse fra teaterhøgskolen som lærer i stemmebruk for skuespillere

Les mer

Fra arkivet

Shakespeare’s Globe Theatre

Fotografi fra Shakespeare's Globe Theatres produksjon  Two Gentlemen of Verona (2016).

Shakespeare's Globe Theatre er et britisk teater, som ligger i London. Det åpnet i 1997 og er et unikt internasjonalt ressurssenter viet utforskning av Shakespeares verker og av teaterhuset han skrev for, gjennom å forbinde forestillinger og utdanning.

The Shakespeare Globe Trust er en stiftelse som er viet opplevelser av og internasjonal forståelse av Shakespeare i forestillingsform.

Her på Sceneweb finner du en oversikt over produksjonene Shakespeare's Globe Theatre har gjestet Norge med.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev