Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

SKUESPILLEREN OG MUSIKEREN JOACHIM JENSEN-HOLST
5. des 2016

"Joachim Holst-Jensen var en folkekjær komiker som trollbandt både teater- og kinopublikum. Han var fremragende som karakterskuespiller og forente realismen i norsk scenekunst med en stilsikker gjøglerånd. [...]  I løpet av 60 års sammenhengende sceneliv fremstilte Holst-Jensen et stort galleri av typer i lystspill, farser og operetter. På Centralteatret fant han sin form, og på Nationaltheatret utviklet og styrket han sine evner i komiske karakteristikker. På den hypermoderne Balkongen fikk han vist andre sider av seg enn de morsomme og vittige. Selv mente Holst-Jensen å ha spilt over 430 roller, derav 30 operetter, og vært med i nær 40 filmer."


Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske skuespilleren Joachim Jensen-Holst. Les mer om han her.

Les mer

Fra arkivet

I tykt og tynt

Fotografi fra Edderkoppen Teaters revy "I tykt og tynt"  (1955)

I tykt og tynt  (1995) av Edderkoppen Teater.

Les mer

Fra arkivet

Guri Schanke

Fotografi av Guri Schanke

Guri Annika Schanke (født 14. desember 1961) er en norsk skuespiller, sanger og danser. Guri Schanke er kjent for sin teaterkarriere, særlig i revyer og musikaler. Hun var i 1988 med i Det Norske Teatrets oppsetning av Les Misérables. I 1990 spilte hun rollen Betty Løvberg i ABC-teater-oppsetningen av forviklingskomedien Den spanske flue. En av forestillingene er udødeliggjort gjennom NRK-opptak som fremvises hvert år i romjulen. I 6 år spilte hun Gudrun i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad tidlig på 1990-tallet.

Her på Sceneweb har vi bl.a. oversikt over roller Guri Schanke har hatt ved Oslo Nye Teater.

Les mer

Fra arkivet

Hordaland Teater

Spillbrettet fra Hordaland Teaters produksjon "Straff" - sørgespel (2012)

Hordaland Teater er regionsteater for Hordaland. Hordaland Teater ble grunnlagt i 1985 etter initiativ av Anne Gullestad og Karel Hlavatý. Det hadde sin første oppsetning i 1988. Fra 1995 har Hordaland Teater hatt status som regional/landsdelsscene med hovedsete på Hordamuseet på Stend. Det var det første institusjonsteatret i Norge som var spesielt rettet mot teater for barn og ungdom.


Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev