Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

SCENOGRAF OG MALER OLIVER NEERLAND
16. jan 2017

"Ved å anvende rundhorisont og dreiescene, og ved sin personlige og karakteristiske stil, bidrog Oliver Neerland som scenograf i sterk grad til å modernisere scenebildet i norsk teater. [...]  Med sin brede erfaring, voldsomme energi, sprudlende fantasi og dype respekt for sitt arbeid skapte Neerland en kunstnerisk og stilren ramme om en lang rekke oppsetninger. Hans fantasifulle dekorasjoner bidrog i høy grad til å gi oppsetningene et særpreget helhetsinntrykk."

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske maleren og scenografen Oliver Neerland. Les mer om han her.

Les mer

Fra arkivet

Excerpts of citation without context

Video av Winter Guests Produksjon "Excerpts of citation without context" (2010)

Excerpts of citation without context (2010) av Winter Guests/Alan Lucien Øyen var en soloforestilling som handlet om overeksponering, for mye informasjon og tilgjengelighetsproblemer. I 2005 ble stykket satt sammen med en annen dansesolo, Screened Out, som ble koreografert for den prisbelønte danseren Daniel Proietto. Denne soloen var også basert på essayet Ecran Total (eng. oversettelse Screened Out) av forfatteren Jean Baudrillard.

Les mer

Fra arkivet

Runar Borge

Fotografi fra Trøndelag Teaters produksjon West Side Story (1997)

Runar Borge er en norsk danser, koreograf, oversetter og regissør.

Les mer

Fra arkivet

Tarateateret

Fotografi fra Tarateaterets produksjon Hvit drøm (1991)

Tarateateret har laget teaterperformance, performance og konserter siden 1993.  Tara Teateret jobber med å utvikle forestillinger som er visuelle og som utfordrer konvensjoner omkring dramaturgi og behovet for å tolke. Seriøse forestillinger med humor. Humoristiske forestillinger med seriøs klangbunn.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev