Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

SCENOGRAF OG MALER OLIVER NEERLAND
11. apr 2018

"Ved å anvende rundhorisont og dreiescene, og ved sin personlige og karakteristiske stil, bidrog Oliver Neerland som scenograf i sterk grad til å modernisere scenebildet i norsk teater. [...]  Med sin brede erfaring, voldsomme energi, sprudlende fantasi og dype respekt for sitt arbeid skapte Neerland en kunstnerisk og stilren ramme om en lang rekke oppsetninger. Hans fantasifulle dekorasjoner bidrog i høy grad til å gi oppsetningene et særpreget helhetsinntrykk."

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske maleren og scenografen Oliver Neerland. Les mer om han her.

Les mer

Fra arkivet

Arkeologene

Fotografi fra Teater Ibsens produksjon Arkeologene  (2007).

Arkeologene (2007) var en teaterproduksjon av Teater Ibsen. Arkeologene bygget på et manus av Lene Therese Teigen, der fire norske arkeologer på kongress på Island hvor de blir konfrontert med et funn av en kvinne datert til omtrent år 930.

Regissør var Lene Therese Teigen.

Les mer

Fra arkivet

Cliff Moustache

Fotografi av Cliff Moustache

Cliff A. Moustache (1952) er en teaterregissør og dramatiker født på Seichellene. Han er kunstnerisk leder for Nordic Black Theatre.

Les mer

Fra arkivet

Stellaris DansTeater

Mor Courage (1994): Sampo Teater, HT, Totalteatret, Tromsø Danseteater, Stellaris Danseteater, Beaivvás Sámi Nasunálteáhter

Stellaris DansTeater er en profesjonell scenisk virksomhet med base i Hammerfest. Innen frigruppebegrepet er virksomheten i dag den nesteldste innen dans i Norge, og mest sannsynlig verdens nordligste innen denne kategorien. Virksomheten ble etablert i 1980 under Hammerfest Ballettverksted. Navnet ble endret til Stellaris Danseteater i 1989 og til Stellaris DansTeater i 2003.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev