Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

12. des 2017

12. desember 1912 ble THORBJØRN EGNER født i Oslo.

Thorbjørn Egner var en norsk tegner, forfatter, visedikter og komponist. Han har skrevet bøker for både voksne og barn, men er først og fremst kjent for sine fortellinger og teaterstykker for barn, særlig Karius og Baktus, Dyrene i Hakkebakkeskogen og Folk og røvere i Kardemomme by. Egner ble 78 år gammel.

På Sceneweb finner du en liste over hvilke produksjoner Oslo Nye Teater og Nationaltheatret har hatt av Thorbjørn Egners verk.

Les mer

Fra arkivet

Ung og opprørt

Fotografi fra Skuespillerkompaniets produksjon Ung og opprørt.

Ung og opprørt var en produksjon av Skuespillerkompaniet. Ung og opprørt var basert på tre bøker:  Rebell av Finn Øglænd, Coraline av Neil Gaiman og Alltid 17 av Per Nilsson.

Les mer

Fra arkivet

Håkon Mathias Vassvik

Fotografi fra Ingri Midgard Fiksdal Dans' produksjon The Happy Place (2006)

Håkon Mathias Vassvik er fra Gamvik og utdannet skuespiller fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad.

Les mer

Fra arkivet

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival

Webbanner for PIT festivalen 2014

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival - PIT - er en av Norges ledende teaterfestivaler, og arrangeres hvert år i juni av Grenland Friteater. I 1995 arrangerte Grenland Friteater for første gang teaterfestivalen En Sommernattsdrøm, som senere skiftet navn til Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival - PIT.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev