Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

SKUESPILLER SOPHIE REIMERS
24. jul 2017

"I de første tiårene av 1900-tallet var Sophie Reimers Nationaltheatrets ubestridte Grand Old Lady. Hun høstet stor anerkjennelse for sine opptredener i både store tragedier og underholdende komedier. På en verdig måte videreførte hun arven fra Christiania Theater. [...]  I over 50 år opptrådte Sophie Reimers i et stort og omfattende repertoar. I de store tragedier viste hun stor forståelse for bakgrunnen og tidsbildet i en rekke av Henrik Ibsens og Bjørnstjerne Bjørnsons tragiske kvinneskikkelser"

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske skuespilleren Sophie Reimers. Les mer om henne her.

Les mer

Fra arkivet

Først kom ingenting, så kom ingenting

Plakat for Barske Glæders produksjon Først kom ingenting, så kom ingenting  (2009)

Først kom ingenting, så kom ingenting (2009) var en teaterproduksjon av Barske Glæder Produksjoner. Først kom ingenting, så kom ingenting var en urpremiere på et skuespill av Janne Langaas med samme tittel. Urpremieren fant sted på Det Åpne Teater.

Regissør var Espen Dekko.

Med Janne Langaas.

Les mer

Fra arkivet

Billy Johansson

Ensemblet i Tramteatrets produksjon Det går alltid et korstog (1983)

Karl Evald "Billy" Johansson (født 29. oktober 1948, døde i Oslo 1. juni 2007) var en norsk musiker, skuespiller, designer og scenograf. Johansson var Tramteatrets bassist og altmuligmann, han designet alle plakatene og platecovere og spilt Billy Betong i tre TV-serier.

Johansson hadde også ansvaret for scenografi og dekorasjoner på en rekke norske filmer, blant dem; Veiviseren (1987), Telegrafisten (1993), Kristin Lavransdatter (1995), Jakten på nyresteinen (1996), Jeg er Dina (2001), Salmer fra kjøkkenet (2003).

I 2003 fikk Johansson Amandaprisens fagpris «Gullklapperen» for sine bidrag til norsk film.

Les mer

Fra arkivet

Arctic Action

Plakat for Hålogaland Teaters produksjon Peter Pan (2016)

Arctic Action er et profesjonelt stuntteam ledet av stuntkoordinator og kampkoreograf Kristoffer Jørgensen. Vi har mange års erfaring fra stuntbransjen i inn- og utland. Arctic Action er basert i Tromsø, og jobber over hele landet og internasjonalt. Vår virksomhet kan deles inn i STUNT, SCENEKAMP, EVENTS og UNDERVISNING.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev